خواص

  • کاربرد اصلی آنیسون درمان میگرن می‌باشد. آنیسون یک آنتی باکتریای بسیار قوی می‌باشد که در مراکز بهداشتی می‌توان از آن به جای الکل استفاده نمود.

روش مصرف: مقدار کمی از آنیسون تازه را درون قوری به همراه کمی آب بریزید و بگذارید تا ۱۰دقیقه به خوبی بجوشد و در لیوان میل کنید. از عوارض انیسون می‌توان احساس گرفتگی سینه و گلو و در صورت مصرف طولانی مدت به ترش کردن معده اشاره کرد. انیسون در نقاط مختلف جنوب ایران کشت می‌شود و از اقلام صادراتی ایران است. گیاهی است دیپلوئید و 22=n2، منشأ انیسون، نواحی شرق مدیترانه است.

  • اثر آرام بخشی بر روی ماهیچه‌ها
  • ضد تشنج و صرع
  • بهبود اختلالات گوارشی
  • تسکین دهنده و ضد التهاب
  • کاهش علائم یائسگی مانند گرگرفتگی
  • آنتی اکسیدانت
  • حشره‌کش

 

 

انیسون (نام علمی: Pimpinella anisum) گیاهی با دانه‌های بسیار معطر است که آن را بادیان رومی نیز می‌گویند و بسیار شبیه به رازیانه است. انیسون از تیره چتریان است و با دانه‌هایی سبز رنگ، گلابی شکل و کوچک که قسمت فوقانی آن نوک تیز بوده و پنج خط برجسته (ده شیار) بر روی آن کاملاً مشهود است. انیسون غالباً با دانه‌های هشت شیاری رازیانه اشتباه گرفته می‌شود.

انیسون گیاه چند ساله و بلند با برگهایی دارای بریدگیهای زیاد است و بومی مناطق مدیترانه است.

میوه آن از دو بخش (فندقه) گلابی شکل تشکیل شده که هر بخش آن دارای قسمت بیرونی سبز و قسمت داخلی کمی تیره‌است و بوئی تند و معطر دارد.