جالب است بدانید استفاده از این شربت باعث رفع مشکلات تنفسی، بهبود سرماخوردگی، آسم، سرفه و سینوزیت میشود؛ مصرف گشنیز باعث رفع دردهای قاعدگی میشود همچنین این شربت میتواند به افرادی که قصد ترک سیگار یا قلیان را دارند هم کمک کند.
گشنیز تازه گیاه معطری است که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود؛ از تخم گشنیز هم به صورت تفت داده و پودر به عنوان ادویه استفاده میکنند. جالب است بدانید خوردن تخم گشنیز معده را تقویت میکند و مصرف آن به همراه غذا هضم آن را راحت ترمیکند. مصرف این گیاه معده و روده را ضد عفونی میکند.
وی افزود: استفاده از گشنیز به درمان دردهای رماتیسمی و مفصلی کمک میکند، همچنین استفاده از این شربت موجب تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر، تصفیه خون، رفع بسیاری از سردردها، بهبود کیفیت خواب و حتی کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
عظمایی با اشاره به تاثیر آن در کمک به کودکان در حال رشد گفت: از خواص جالب شربت گشنیز میتوان به تقویت و استحکام استخوانها، تقویت دندانها و پیشگیری از بروز پوکی استخوان اشاره کرد، این شربت به دلیل منیزیم و فسفر موجود در آن تاثیر چشم گیری بر حفظ سلامت بدن دارد؛ شربت گشنیز باعث تقویت دستگاه گوارش، کاهش نفخ، بهبود هضم غذا و جذب بهتر آن میشود.
وی تصریح کرد: جالب است بدانید استفاده از این شربت باعث رفع مشکلات تنفسی، بهبود سرماخوردگی، آسم، سرفه و سینوزیت میشود؛ مصرف گشنیز باعث رفع دردهای قاعدگی میشود همچنین این شربت میتواند به افرادی که قصد ترک سیگار یا قلیان را دارند هم کمک کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی مقدار مناسب مصرف این شربت را ۳ تا ۴ لیوان در روز دانست و گفت: برای تهیه این شربت به نیم لیتر عرق گشنیز، نیم لیتر عرق زنیان، نیم لیتر عرق زیره، نیم لیتر عرق رازیانه، ۸۰ گرم تخم گشنیز، و نیم کیلو عسل احتیاج دارید.
وی تشریح کرد: برای تهیه این شربت ابتدا تمام عرقیجات شامل را با هم ترکیب کنید و تخم گشنیز نیم کوب کرده را به عرقیجات اضافه کنید؛ پس از گذشت ۴ تا ۵ ساعت، محلول به دست آمده را در حرارت ملایم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید و هنگامی که حرارت به حدود ۵۰ درجه سانتیگراد رسید، آن را صاف کنید و عسل را اضافه کنید.